EYBL play-off u Beogradu

EYBL izvestaj

Fantastična ekipa pionira, dečaka rođenih 2004. godine, nastavlja takmičenje FIBA Europiuan Youth Basketball League (EYBL) čiji se plej-off održava u Beogradu od 18. – 20.03.2018. u hali Slodes.

Do zasluženog mesta u plejoff-u došli smo posle odigrana dva kvalifikaciona turnira u Mađarskoj i Bugarskoj i sa skorom od sedam pobeda nad ekipama: Mladost Zemun, Fortitudo Bolonja, Tigers Ostrava, Solnok Budimpešta, Feniks Galati, Šopron , Balkan Botevgrad i jednim tesnim porazom od ekkipe Bajern iz Minhena kojem ćemo, nadamo se, imati priliku da se revanširamo u Beogradu.

Na dva turnira održana u Šopronu i Botevgradu naši dečaci su osim ubedljivih rezultata imali i najboljeg strelca . Iako smo dobili wild card za učestvovanje u ovom prestižnom takmičenju ove godine, potpuno smo opravdali poverenje organizatora i pokazali da Srbija jeste zemlja košarke i da naš klub zasluženo stoji u samom vrhu domaćih klubova već duži niz godina.

Verujemo da će naši momci na beogradskom turniru u naredna tri dana naneti prvi poraz odličnoj ekipi Intera iz Bratislave i Bajernu koji nam je ostao ,,dužan“ i tako se plasirati na superfinale koje se igra u Poljskoj krajem aprila gde ćemo imati prilike da ukrstimo koplja sa ekipama iz drugih regiona Evrope. Naša želja je da igramo protiv ekipe CSKA koja takođe nema poraz. Možda će baš naša ekipa ove godine biti kaznena ekspedicija na evropskoj sceni zadužena za pobeđivanje favorita. Verujemo u naše dečake i njihovu želju i talenat koji su pokazali više puta i na domaćoj i na stranoj sceni.

Za naš tim nastupaju: Igor Bosiljčić, Strahinja Dramićanin, Nikola Sebić, Relja Marković, Luka Ćeranić, Filip Borovićanin, Predrag Ilić, Mateja Mihajlović, Uroš Keranović, Nikola Bogićević, Vuk Obradović, Ognjen Vasović, ĐorđeMladenović a ovaj sjajan tim predvode treneri Vladimir Marjanović i Nenad Mišović.

Svim srcem uz naše pionire !!! Napred momci, pokažite svoj talenat i ekipni rad, beogradski mentalitet, borbenost i požrtvovanost i srspki inat, želju i ljubav za boje koje branite.