Kadeti sami sebe stavljaju na muke

Kadeti su posle novogodišnje pauze i dve vezane pobede dočekali kod kuće ekipu KK Sava. Krajni rezultat je bio 55:63 u korist gostiju, po četvrtinama (14:11,25:14,06:19,10:19). Prvo poluvreme
odigrano u potpunoj košarkaškoj i razultatskoj prednosti naše ekipe koja je iznosila 14 poena prednosti. Medjutim u drugom poluvremenu ogroman pad u igri koji nismo uspeli da iskontrolišemo.
Pravili smo neshvatljive greške. Dozvolili smo da nas protivnik nadigra u svim elementima igre i na kraju zasluženo odnese bitnu pobedu. Dva poluvremena i dva prikazana lica našeg tima. Posle ovako izgubljene utakmice jedino što nam preostaje je da radimo na treninzima još jače i pokušamo da ispravimo greške koje nam se ponavljaju a ovog puta su bile evidentne i na štetu rezultata. Predstoji nam teško gostovanje ekipi KK As Basket.

Za kraj prvog dela takmičenja kadeti su doživeli poraz od ekipe KK As Basket rezultatom ‎77:61 (19:25,23:13,23:12,12:11). Zaslužena pobeda domaće ekipe koja je bila disciplinovana i šuterski raspoložena. Imali smo mnogo promašenih otvorenih prilika za postignute poene. Bez koncentracije u odbrani i na skoku. Na kraju naš protivnik je to sve uspeo da kazni. Svaka dobra škola se plaća pa i ova. Sledeći vikend kreću revanš utakmice u goste nam dolazi ekipa KK BASK.

U nastavku prvenstva i početku drugog kruga utakmica dočekali smo ekipu KK Bask i zabeležili bitnu pobedu u ovom trenutku. Rezultat ‎60:55 (12:13,19:18,20:15,09:09). Teška utakmica na mali broj poena. U takvoj igri bolje smo se snašli i uspeli da pobedimo. Opet se javljaju iste greške u napadu koje moramo da ispravljamo i pokušamo da ih eliminišemo kroz rad na treningu. Pojedini igrači izneli su veliki teret na ovoj utakmici i pokazali da se na njih treba i može računati u nastavku takmičenja.