O.Š. „Vasa Pelagić“ – Kotež

Škola košarke čiji treninzi se održavaju u sali Osnovne škole „Vasa Pelagić“ u Kotežu ( Milana Zečara 2 ) je bazična školica košarkaškog kluba BEKO i ona postoji od kad je minibasket nastao, tačnije od 2000. godine. Od tada je kroz našu školicu prošlo mnogo igrača a neki od njih i dalje su u klubu kao igrači starijih takmičarskih kategorija. U ovoj našoj školici svoje prve korake napravio je i Alen Smailagić koji danas igra u NBA ligi (Golden state Warriors).

Treneri školica košarke košarkaškog kluba BEKO u Kotežu su Jelena Bogućanin i Mišić Miloš.

Bogućanin Jelena – Diplomirani ekonomista Visoke škole strukovnih studija u Beogradu, operativni trener Fakultet za sport i turizam TIMS. Rođena je 25.09.1983. u Beogradu a košarku je trenirala 10 godina. Prva trenerska iskustva stekla je još 2000. godine kao asistent školice košarke KK „Poštar“. U tom klubu radila je 8 godina kao trener školica i pomoćni trener selekcija. Od 2009. godine radi kao trener selekcije mlađih pionira i školica košarke u košarkaškom klubu „BEKO“. Učestvovala je na brojnim manifestacijama koje su bile u organizaciji Mini basket udruženja Srbije. Poseduje plavu licencu.

Mišić Miloš – Rodjen 16.3.1993 godine u Beogradu, Visoka škola strukovnih studija – smer bezbednost i zdravlje na radu, operativni trener Fakultet za sport i turizam TIMS. Posle 9 godina treniranja košarke i tri godine trenerskog iskustva priključio se timu košarkaškog kluba „Beko“. Od tada veoma uspešno radi sa decom u školici košarke a jedan od njegovih najvećih uspeha vezanih za naš klub je ekipa devojčica koju je uspeo da sakupi, održi u jako teškim uslovima i pored velike konkurencije dovede do vrha tabele u pionirskom uzrastu. Neke od njegovih igračica sada nastupaju za velike ženske klubove. 

Današnja školica košarke u Kotežu sastoji se od preko 55 igrača. Sastavljena je od 3 škole košarke koje su podeljene po uzrastu. Ovo je trenutno najmasovnija školica našeg kluba i uvek iznedri nekoliko ozbiljnih talenata! 

Ponedeljak19:15 - 20:15h
Sreda19:15 - 20:10h
Subota10:00 - 11:00h
Trener:Mišić MIloš
Telefon:060/442-7752
Trener:Bogućanin Jelena
Telefon:065/82-91-964